Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Κονσέρβα θαύμα...

Πρωτοφανές στα χρονικά των λαχειοφόρων κληρώσεων είναι η ανάδειξη 367 υπερτυχερών που καλούνται να μοιραστούν το ποσό των 10.000.000 ευρώ. Στο τελευταίο τζακ ποτ πριν την έναρξη των διακοπών, οι υπεύθυνοι διεξαγωγής έμειναν άναυδοι, όταν πληροφορήθηκαν ότι 367 δελτία από διάφορα πρακτορεία της χώρας είχαν τους ίδιους τυχερούς συνδυασμούς.
Αφού αποκλείστηκε η πιθανότητα να συνέβη κάποια παρατυπία στην διαδικασία ανάμιξης των αριθμών στην κληρωτίδα, οι υπεύθυνοι ζήτησαν την βοήθεια έμπειρων αναλυτών και επιστημόνων. Επιστρατεύτηκαν μαθηματικοί με ειδίκευση στις σειρές πιθανοτήτων, στις εξισώσεις και συναρτήσεις του χάους , συμπτωσιολόγοι-αριθμολόγοι, γαστρεντερολόγοι- ενδοσκόποι και τεράστιο επιτελείο από αριθμομνήμονες, έμπειρους ταχυδακτυλουργούς, παραχαράκτες και φυσικά από το νικητή του Γιούρι Γκέλερ Show.

Ύστερα από 4 εβδομάδες έντονων μελετών και αναλύσεων η απάντηση δόθηκε από έναν γιατρό-θεολόγο που συμμετείχε στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων. Ο Βικέντιος Εικονολάτρης-Ρούκας αφού συνέκρινε τα προφίλ των υπερτυχερών και μελέτησε προσεκτικά τα αποτελέσματα των βιοχημικών αναλύσεων κατέληξε ότι το μόνο γεγονός που συνδέει τους νικητές, είναι η κατανάλωση κονσέρβας με καλαμαράκια της ίδιας εταιρείας κατά τη διάρκεια της περασμένης Σαρακοστής.

Το επιχείρημα του ξάφνιασε τους πάντες και άφησε στιγμιαία άφωνους τους διοργανωτές του τυχερού παιχνιδιού καθώς και την κοινή γνώμη. Ο άγνωστος όμως μέχρι σήμερα γιατρός-θεολόγος επιχειρηματολόγησε

Το προϊόν της γνωστής εταιρείας αλιευμάτων και κονσερβοποιημένων αρθρόποδων και μαλακίων ¨ΑΜΠΩΤΗ¨, με την εμπορική ονομασία ''καλαμαράκια σε μελάνι" χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη καλαμαράκια με χάρισμα ενόρασης τα οποία φημολογείται ότι αλιεύθηκαν από την ίδια θαλάσσια περιοχή απ' όπου αιχμαλωτίστηκε το χταπόδι του Μουντιάλ.

Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα τύπου αρχικά φάνηκαν να δυσπειστούν απέναντι στον επιστήμονα αλλά μετά την αναφορά του στο μαλάκιο μέντιουμ, πείστηκαν χωρίς αμφιβολία.

Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη έχει προκύψει σάλος από κάθε γωνιά του κόσμου. Η εταιρεία αναλώσιμων γραφείου Bic πρότεινε συνεργασία στην "ΑΜΠΩΤΗ" προκειμένου να χρησιμοποιήσει στα στυλό διαρκείας της το μελάνι από τα εν λόγω καλαμαράκια και να λανσάρει τη νέα σειρά της για μαθητές πριν τις πανελλήνιες. Βιολόγοι και ωκεανολόγοι-ωκεανογράφοι ξεκίνησαν πειράματα σε μαλάκια κάθε τύπου όπως σουπιές, σαλάχια αλλά και σε ζωοπλαγκτόν, προκειμένου να εξακριβώσουν ποια πλάσματα έχουν τις ιδιαίτερες αυτές ικανότητες. Εξετάζονται λοιπόν οι αντιδράσεις και οι προβλέψεις τους σε δοκιμασίες όπως κορόνα γράμματα, τυχερά τετράγωνα, κουλοχέρης και ρώσικη ρουλέτα.
Επίσης ναυλώθηκαν ειδικοί στόλοι από καλαμαράδες, δύτες, σφουγγαράδες και εκπαιδευτές δελφινιών προκειμένου να εντοπιστούν και να καταγραφούν όλα τα ιχθυηρά της περιοχής.

Σύντομα νεότερα...

2 σχόλια: