Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Αποδείξεις

Κρούσματα μανιώδους συλλογής αποδείξεων παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Τα βασικότερα θύματα της πρωτοφανούς αυτής κοινωνικής μάστιγας δεν είναι οι νέοι αυτή τη φορά, αλλά χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι. Οι συμμορίες συνταξιούχων ληστεύουν τσάντες από ανυποψίαστους καταναλωτές σε super-markets και καταστήματα νεωτερισμών. Αφού παρακολουθήσουν προσεκτικά τα ανυποψίαστα θύματά τους και διαπιστώσουν ότι πραγματοποίησαν σημαντικές αγορές στήνουν ενέδρες και με την απειλή γεμάτων καθετήρων αποσπούν αποδείξεις και τιμολόγια. Στη συνέχεια διαφεύγουν αφού επιβιβαστούν σε αναπηρικά αμαξίδια, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Τα σοκαρισμένα θύματα μένουν εμβρόντητα και δεδομένου του ψυχολογικού σοκ, αδυνατούν να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Το υπουργείο με ειδική εγκύκλιο θα χορηγήσει άδεια οπλοφορίας σε μικρούς και μεγάλους προκειμένου να παταχθεί το απεχθές αυτό φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας και θα θεσπίσει την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας σε καρότσια προκειμένου να ισχύσει το μέτρο της ιχνηλασιμότητας και πάταξης εγκλημάτων κατά ζωής.

Επίσης με χαμηλότερη ανησυχία συνεχίζονται αναίμακτες έρευνες σε κάδους απορριμμάτων και χωματερές όπου χαμηλόμισθοι αναζητούν αποδείξεις από καφέδες, τοστ και φαρμακεία.

Ο κλάδος των ρακοσυλλεκτών καταγγέλλει ότι η εξονυχιστική αναζήτηση τιμολογίων που εκπίπτουν στην εφορία, επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στους μικρούς θησαυρούς που εκείνοι μέχρι τώρα κατ' αποκλειστικότητα έψαχναν και ζητούν την χορήγηση καρτών μελών, μόνο σε εξουσιοδοτημένα μέλη.

Σεσημασμένος συνταξιούχος, καταζητείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου