Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ο Άγιος Βαλεντίνος

Η μεγαλύτερη γιορτή του ορθόδοξου ημερολογιακού έτους γιορτάστηκε και φέτος σε ολόκληρη τη χώρα με τη λαμπρότητα που της αρμόζει.
Χιλιάδες ήταν εκείνοι που προγραμμάτισαν να ερωτευτούν στα πλαίσια του εορτασμού, άλλοι τόσοι εκείνοι που ανέβαλαν το χωρισμό τους και ακόμα περισσότεροι, οι κατά φαντασίαν αθεράπευτα ερωτοχτυπημένοι που για τις ανάγκες των ημερών προσποιήθηκαν πως έχουν βρει το άλλο τους μισό.

Εκτός όμως από την όμορφη και αστραφτερή πλευρά της χαρούμενης αυτής περιόδου, κάποιοι άνθρωποι προτίμησαν να εκδηλώσουν κοινωνικά αποκλίνουσες συμπεριφορές, αποφεύγοντας να συμμετάσχουν σε πράξεις αγάπης.

Οι καταστηματάρχες στον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας δήλωσαν πως δέχτηκαν μια ανάσα μέσα στην κρίση. Την τιμητική τους είχαν οι ανθοπώλες που ξεπούλησαν όλα τα λουλουδικά και την παραμονή πουλούσαν ακόμα και χαμομήλια του βουνού, βρούβες, στεφάνια μνημοσύνων με ερωτικές αυτή τη φορά αφιερώσεις, καθώς και συνθέσεις από πανέρια με γαρδένιες. Φυσικά τα άνθη συνοδεύονταν από κουτιά σε σχήμα καρδιάς με σοκολατάκια κάθε τύπου. Υπολογίζεται σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις πως καταναλώθηκαν 6.000 τόνοι κακάο, 4.500 γαλόνια άπαχο γάλα και εκατοντάδες τσανάκες με βούτυρο ανώτερης ποιότητας, για να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς. Για αυτούς που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν έγκαιρα τα απαραίτητα γλυκά, τα φαρμακεία όλης της χώρας διανυκτέρευαν πουλώντας ως ελάχιστο υποκατάστατο παστίλιες δυσκοιλιότητας με άρωμα σοκολάτας.
Τέλος μεγάλο αριθμό κλήσεων δέχτηκαν αισθητικοί γναθοχειρουργοί και φαναρτζίδικα, ύστερα από απελπισμένες εκδηλώσεις αγάπης και πίστης ερωτευμένων, που δάγκωσαν λαμαρίνες για να αποδείξουν τα ακραία αισθήματά τους, σπάζοντας δόντια και καταφέροντας ζημιές σε αυτοκίνητα, κουφώματα αλουμινίου και σιδεριές καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της πόλης σε συνεργασία με τον υπουργείο ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας αποφάσισε να μετονομάσει την Καπνικαρέα στην Ερμού, σε Ι. Ν. Αγίου Βαλεντίνου και να προχωρήσει στην ανάπλαση του δρόμου, ώστε να συγκεντρώνει κάθε χρόνο το πλήθος των ερωτευμένων.

Αποκλειστικά παρουσιάζουμε τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής...


Όψεις του εκθεσιακού κέντρου Αγίου Βαλεντίνου.



Να πως θα δείχνει φωτισμένο το βράδυ.

1 σχόλιο: