Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Τα ευτράπελα των γιορτών

Δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, σημειώθηκαν τις εορταστικές ημέρες από την ελληνική αστυνομία. Επίδοξοι κακοποιοί θέλησαν να εκδηλώσουν τις κακουργηματικές τους τάσεις, ήδη από την πρώτη του χρόνου, προκειμένου να περάσουν μία χρονιά γεμάτη δράση.

Πιο συγκεκριμένα, στα κεντρικά της ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν δεκάδες πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο και πρότερο έντιμο βίο, που κατά την ώρα του εορτασμού στην πλατεία συντάγματος αποπειράθηκαν να εξοντώσουν τον δήμαρχο της πόλης μας και επίτιμο αντίστροφο μετρητή του ρεβεγιόν. Οι φερόμενοι ως ύποπτοι είχαν διασκορπιστεί ανάμεσα στο πλήθος των λαθρομεταναστών που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος τη βραδιά της παραμονής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μπουκάλια με αφρώδη οίνο με τα οποία σκόπευαν να προκαλέσουν βίαιη εκτόνωση ύστερα από ανάδευση. Οι άνδρες της αστυνομίας δήλωσαν πως οι φελλοί θα μπορούσαν να εκτοξευθούν με ταχύτητα 200 km/h και το μόνο σίγουρο είναι πως στόχος τους ήταν ο πρώτος πολίτης της Αθήνας. Επίσης στην τσέπες των αδίστακτων εγκληματιών βρέθηκαν κουραμπιέδες τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούσαν ως μέσω παραπλάνησης για να διαφύγουν μέσα στα σύννεφα ζάχαρης άχνης.

Έντρομοι οι λαθρομετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία τράπηκαν σε φυγή βλέποντας τους ειδικά εκπαιδευμένους στην ανίχνευση επίδοξων τρομοκρατών αστυνομικούς, διότι μην καταλαβαίνοντας τη γλώσσα φοβήθηκαν ότι θα τους ζητήσουν την κάρτα παραμονής. Ο υπουργός δημόσιας τάξης ζήτησε δημόσια ταπεινά συγγνώμη από τους χαριτωμένους και γλεντζέδες φιλοξενούμενους της χώρας μας για την αναίτια αυτή ταλαιπωρία τους. Τηλεγράφημα με αίτημα συγχώρεσης εστάλη και στον πακιστανό ομόλογο Αλλαντίν Αλιμπαμπά.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην επίσημη συνέντευξη τύπου σημείωσε πως εξαρθρώθηκε ολόκληρη η σπείρα με το όνομα "Εκδικητές Καλικατζάροι". Τα τελευταίας τεχνολογίας πόμωτα που διέθεταν, καθώς και οι κουραμπιέδες εστάλησαν στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής για εξονυχιστική μελέτη και αποκάλυψη της συνταγής. Ως επιστημονική σύμβουλος κλήθηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μια τέτοια άνανδρη επίθεση και εκτιμάται πως οι κακοποιοί ήθελαν να βάλουν χέρι στο κλειδί της πόλης, που ο δήμαρχος απ' ότι φαίνεται είχε κρεμασμένο στο μπρελόκ του μαζί με το κλειδί του ημερολογίου του και ένα κλειδί για άνοιγμα κονσέρβας χοιρινής ωμοπλάτης zwan.

Οι δράστες αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στην πρωτοφανή αυτή ειδεχθή απόπειρα και δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τι είχαν στην κατοχή τους. Μας τα 'παν κι άλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου