Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Γυμναστείτε μόνοι σας στο σπίτι

Για εσάς που δεν έχετε χρόνο αλλά πολλές υποχρεώσεις, για μητέρες εργαζόμενες και για νοικοκυρές σε απόγνωση, για επαγγελματίες με καθιστική ζωή και πλαδαρό σώμα... την προσοχή σας, σας αφορά!

Άγχος, πίεση, χρονοδιαγράμματα και εξάντληση είναι οι βασικότεροι λόγοι που σας αποτρέπουν απ' το να ασχοληθείτε με το σώμα σας, να δραστηριοποιηθείτε και να ξεκινήσετε ένα άθλημα ή έστω μια ρουτίνα γυμναστικής. Οι δικαιολογίες σας μέχρι τώρα ήταν πολλές, όμως πλέον με το πρόγραμμα εκγύμνασης μέσα στο σπίτι όλα γίνονται εύκολα.

Εξειδικευμένοι εργοθεραπευτές που βοήθησαν την αποκατάσταση χταποδιών που είχαν χάσει έξι πλοκάμια από προπέλα τράτας, επιστήμονες που σχεδίασαν παπούτσια για γοργόνες και συστήματα πλοήγησης δίσκων frisbee, γυμναστές που ασπάστηκαν την καμπάλα και έριξαν ένα κέρμα κορόνα γράμματα με το αριστερό φρύδι και κέρδισαν, όλοι μαζί από κοινού εργάστηκαν για να τελειοποιήσουν το σύστημα μυϊκής τόνωσης, σύσφιξης και ενδυνάμωσης.

Το πρόγραμμα σας μαθαίνει να γυμνάζεστε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς κάνετε τις ασχολίες σας στο σπίτι, το γραφείο ή τις εξωτερικές σας δουλειές.

Αρχικά, οι νοικοκυρές ξεχάστε όλα όσα ξέρατε, για τις βαρετές μέχρι χθες δουλειές του σπιτιού.
Το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμα θα πάψουν να γίνονται με τον καθιερωμένο λάθος τρόπο. Για να σκουπίσετε μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε πινέλα μακιγιάζ, βούρτσες χτενίσματος ή ακόμα καλαμάκια του φραπέ, αντί ηλεκτρικής σκούπας, αυξάνοντας τις επαναλήψεις και ανεβάζοντας τη δυσκολία. Στη συνέχεια, ενδείκνυται η χρήση μονωτικής ταινίας διπλής όψεως, που εγκλωβίζει χνούδια, σκόνη και ακάρεα, εφαρμόζοντας τη να κολλήσει σε κοιλιά ή γλουτούς και κάνοντας push-ups ή βαθιά καθίσματα αντίστοιχα, για να καθαρίζετε επιφάνειες δαπέδων.
Για την μετακίνησή σας μέσα στο σπίτι θα χρησιμοποιούνται χορευτικές φιγούρες, ακροβατικά κόλπα ή βουτιές κασκαντέρ που θα έχετε ξεσηκώσει από κινηματογραφικά έργα, για να ανεβάσουν τους καρδιακούς παλμούς. Το μαγείρεμα θα πρέπει να πραγματοποιείται σε κλειστό χώρο, ενώ όλα τα μάτια και το grill θα είναι αναμμένα ώστε με τον ιδρώτα να απομακρύνεται το σωματικό λίπος και οι τοξίνες. Φυσικά το φαγητό στο τέλος θα πρέπει να αφήνεται σκόπιμα να καεί, προκειμένου να μην επιβαρυνθείτε με θερμίδες.
Επίσης, για να βιδώσετε βίδες και λάμπες μην μεταχειρίζεστε εργαλεία, Κάντε το με το στόμα και μη φοβάστε τα δόντια είναι κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού, οπότε δεν κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία. Με την περιστροφική περιδίνηση σπάνε τα άλατα στον αυχένα, οι σπόνδυλοι χαλαρώνουν και το βιολογικό ρολόι γυρίζει προς τα πίσω αρκεί να γυρνάτε αντιωρολογιακά. Κοινώς ξανανιώνετε!

Εσείς που εργάζεστε σε γραφείο, μπορείτε να πετάξετε την αναπαυτική σας πολυθρόνα και ξεκινήστε να κάθεστε στον αέρα σφίγγοντας τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το ελαφρύ πολυχρηστικό επαγγελματικό κινητό σας με ένα αναλογικό ασύρματο με καντράν χωρίς εφαρμογές, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείτε για ασκήσεις με αλτήρες. Επίσης αντικαταστήστε το mp3 με γραμμόφωνο,το beeper με τηλέγραφο, το κομψό filofax και την ατζέντα σας με βιβλία πρακτικών και φροντίστε να μετακινείστε με πλήρη φόρτο εντός και εκτός γραφείου. Τέλος, μην ξαναπάρετε ασανσέρ και προτιμήστε τις σκάλες ως αερόβια άσκηση.

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε πως τόσο απλές συμβουλές μπορείτε όλοι να εφαρμόσετε. Εμπρός λοιπόν μην κάθεστε είναι τόσο απλό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου