Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μαθήματα οικονομίας

Στα νέα από τον κόσμο τώρα...

Στο Μεξικό βρέθηκαν οι ρεπόρτερ της ιστοσελίδας μας και ανακάλυψαν το πρώτο ζωντανό γουρουνάκι κουμπαρά.



Το μικρό και χαριτωμένο τετράποδο μεγαλώνει στην τριμελή οικογένεια των Pakito de las Kesadillas αγροτών από το έρημο και ορεινό χωριό κοντά στην πόλη Chilpancingo. Το παράδοξο είναι πως στην οικογένεια των φιλικών μεξικανών οι γονείς φυλάνε τις οικονομίες τους μέσα στο συμπαθές ζώο φοβούμενοι τόσο το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Μεξικό που κινδυνεύει από κατάρρευση, όσο και τις επιδρομές συμμοριών.

Ο 4χρονος Pancho το νεαρότερο μέλος της οικογένειας, είναι αχώριστος από τον οικόσιτο φίλο του και μιλώντας στους ανταποκριτές μας, είπε πως ταΐζει καθημερινά το γουρουνάκι κέρματα, χαρτονομίσματα σε ρολό και ορμόνες αντί για φαγητό προκειμένου να μην προκαλέσει "απώλειες" στον καταθετικό λογαριασμό τους. Φροντίζει να κυνηγά από πίσω το ροζ ζωάκι για δύο λόγους: πρώτα απ' όλα για να μην χαθεί ο μικρός θησαυρός της οικογένειας αν και πολύ δυσκίνητος και επιπλέον για μην αρχίσει να κυλιέται στην λάσπη που λατρεύει, γιατί φοβούνται πως θα βυθιστεί αυτόματα εξαιτίας του πολύτιμου φορτίου του.

Τα εισοδήματα της οικογένειας είναι αρκετά, χάρη στα ζώα που εκτρέφουν στο στάβλο τους και από την παραγωγή βιολογικών προϊόντων από τις αγροτικές εργασίες. Η μητέρα επιπλέον φτιάχνει παραδοσιακά πλεκτά πόντσος που διαθέτει στα τουριστικά μαγαζιά της γειτονικής πόλης, για τους επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Η οικογένεια σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα πάχυνσης του ζώου προκειμένου να το πουλήσει στο κρεοπωλείο της πόλης όταν αποφασίσουν να ρευστοποιήσουν το κεφάλαιο τους, οπότε και να έχουν ένα ακόμα μικρό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου