Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Έρευνα: "Μαμά τι είναι σεξ" (Ι μέρος)

Νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την πανελλήνια ένωση συγγραφέων παιδικών παραμυθιών, "Tο κουκί και το φασόλι". Σκοπός της ήταν να μελετηθεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων και να εξεταστεί το κενό στην αγορά σχετικά με βιβλία, puzzle και επιτραπέζια trivial junior edition, με θέμα παιδιά και σεξουαλική ενημέρωση.

Ρωτήθηκαν 3.897.676 γονείς ηλικίας (35-60 χρόνων) που περίμεναν να πάρουν τα παιδιά τους κατά το σχόλασμα σε δημόσια σχολεία, τι απάντηση δίνουν στις παιδικές ερωτήσεις του τύπου "Τι είναι το σεξ;", "Πώς γίνονται τα παιδιά;", "Τι θα πει βυζιά;".

898.986 γονείς τρέμουν στο άκουσμα μιας τέτοιας απορίας και σημειώνουν ότι είναι απροετοίμαστοι. Για το λόγο αυτό επιστρατεύουν τις κλασσικές απαντήσεις για μέλισσες που ζευγαρώνουν την άνοιξη, για πελαργούς ακόμα και τυχερές λοταρίες bingo που δίνουν ως έπαθλο παιδιά.

357.927 μαμάδες δήλωσαν πως στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας ερώτησης, έχουν τιμωρήσει τα παιδιά τους επ' αόριστο, έχουν κλειδώσει τα παιχνίδια τους και έχουν βάλει φακές στο νερό για να τις μαγειρέψουν το επόμενο μεσημέρι. Ταυτόχρονα θυμιατίζουν, τηλεφωνούν στον πνευματικό της ενορίας τους αλλά και στο δικηγόρο τους προκειμένου να συντάξουν εξώδικο στον Θάνο Ασκητή που στο 97% των περιπτώσεων θεωρούν υπαίτιο.

344.453 πατεράδες διαχώρισαν πως αν η ερώτηση προέλθει από το γιο τους τότε περήφανοι ανοίγουν μπύρα, τηλεφωνούν στους κολλητούς τους και δίνουν την άδειά τους να παρακολουθεί πλέον το αγόρι συνδρομητική τηλεόραση. Αν πάλι η ερώτηση προέρχεται από την κόρη τους τότε της κλείνουν ραντεβού στα dino gino για κούρεμα με την ψιλή, ενώ της κάνουν εκτενέστατη κουβέντα για την κατάληξη ηρωίδων του ελληνικού κινηματογράφου από ταινίες όπως "ο Κατήφορος", "Στεφανία" και "Ίλιγγος".

69 τράπηκαν σε φυγή αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν ότι τους πλησιάζουμε και ύστερα από επίμονες ερωτήσεις στους περίοικους και αναδρομή στις λίστες υπόπτων της ασφάλειας Aττικής, ταυτοποιήθηκαν με σεσημασμένους ανώμαλους που συχνάζουν έξω από σχολεία.

Στις ακριβώς ίδιες ερωτήσεις, όπως αυτές τέθηκαν σε νεαρά παιδιά έως 13 ετών, οι απαντήσεις ήταν πιο διαφωτιστικές. Καθ' ολοκληρία σχεδόν, τα παιδιά απάντησαν πως είναι πληροφορημένα σχετικά με θέματα όπως αντισύλληψη, τεχνητή γονιμοποίηση, παρένθετη μητρότητα, σύμφωνο συμβίωσης, κατάψυξη βλαστοκυττάρων, σοδομισμός, παραφιλίες, σαδομαζοχιστικά βίτσια και στάσεις kama sutra υπό συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Πηγή γνώσεων είναι φυσικά το διαδίκτυο και τα παιδικά πάρτυ.
Ο λόγος που κυρίως ρωτούν τους γονείς, είναι για να τους προκαλέσουν υπέρταση και δυσφορία αλλά και ως αντιπερισπασμό, όταν παίρνουν βαθμούς κάθε τέλος τριμήνου.

Ελάχιστα ήταν εκείνα τα παιδιά που στα επίμαχα θέματα είχαν πλήρη άγνοια και απάντησαν πως αυτοϊκανοποίηση και αυνανισμός είναι αυτοάνοση πάθηση που χτυπά στα τριάντα. (Από μικρό κι από τρελό...!)

Ως αναφορά σε ερωτήματα του τύπου "Τι σημαίνει πούστης;", "Τι θα πει τζιβιτζιλού;" εκεί ένα μεγάλο ποσοστό γονέων συσπειρώνεται και απαντά ότι αφού ανακτήσει τις αισθήσεις του, προσπαθεί να το ξεχάσει.

Η συνέχεια της έρευνας σύντομα κοντά σας ύστερα από επεξεργασία των αποτελεσμάτων...

6 σχόλια:

  1. 8======
    SXOLIASA..............
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. euxaristw poly gia to koplimenta sou agnwste! ti glwssa milas..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ante! apo ton planiti namek itan kati prasinoi exthroi tou songoku? tha mou xariseis to onomataki sou...?
    episis tha ithela na mou peis pws einai to sex gia sas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1on einai goku-son
    2on auta anhkoun sto parel8on,twra eimaste batzanakides
    3on oxi,d xarizw tpt
    4on d exei sex,d exei fai,mono aiwnia zwh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hahahahha! sas exei peiraxei i aktinobolia ekei panw...
    ela twra no sex? apokleietai sigoura tha ton yfarpazete oloi. tha peftei enas kryos pote pote!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή