Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Έρευνα: "Το καλό ποδαρικό"

Πανελλαδική έρευνα διεξήχθη χθες σε δείγμα 4.872.456 πολιτών με θέμα το πρωτοχρονιάτικο ποδαρικό.


Σκοπός της έρευνας ήταν να ανιχνευθεί το μέγεθος της δεισιδαιμονίας σε συνδυασμό με εθιμικά κατάλοιπα και λαϊκούς μύθους σήμερα. Τα ποσοστά της έρευνας ήταν εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς πως η διεθνής οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις πόρτες μας, αλλά άκρως αναμενόμενα αν λάβουμε υπόψη μας πως τα παιδιά στις μέρες μας δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη. Μεγάλη η χάρη του...

Το δείγμα των συμπολιτών μας εξετάστηκε με στατιστική σταθερά ότι διαθέτει πόρτα στην οικεία όπου διαμένει. Άρα απορρίφθηκαν άτομα που ζουν σε καταυλισμούς, πληθυσμοί ρομ και μποέμ καλλιτέχνες του δρόμου. Τα κίνητρα διενέργειας της συγκεκριμένης έρευνας επομένως δεν ήταν ρατσιστικά και τυχόν αποκλεισμός ορισμένων κοινωνικών ομάδων κρίνεται αναπόφευκτος.

Μελετητές, ιστορικοί αναλυτές, ποδολόγοι και γεωπόνοι που ειδικεύονται στη φυσιολογία και την ανάπτυξη των καρπών της ροδιάς, από κοινού συνασπίστηκαν προκειμένου να συντάξουν ερωτηματολόγια που μέσω ψυχολογικών προφίλ θα κατέτασσαν τους ερωτηθέντες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ως προς το σύνολο του δείγματος έδειξαν:

234.783 απάντησαν πως επιθυμούν ποδαρικό με το δεξί από συγγενικό πρόσωπο με το οποίο δεν έχουν κληρονομικές εκκρεμότητες.
53.334 δήλωσαν ότι δεν ανοίγουν την πόρτα σε κανέναν μέχρι να σπάσει στο κατώφλι τους ρόδι ή κρεμμύδα βιολογικής καλλιέργειας ή γενικώς οργανικής γεωργίας.
9.370 υποστηρίζουν ένθερμα πως δεν ανοίγουν, γιατί φοβούνται ενδεχόμενη επίθεση από ληστές ή δευτερευόντως την επίσκεψη νεαρών που έχουν ξεμείνει και λένε ακόμα τα κάλαντα ζητώντας χρηματικό αντάλλαγμα εκπρόθεσμα.
564 ανοίγουν σε ανθρώπους μασκαρεμένους ρόδι ή κρεμμύδι, με την προϋπόθεση ότι θα μπουν με το δεξί κοτσάνι.
34 μόλις, παραδέχτηκαν πως εξαναγκάζουν τα άτομα που τους επισκέπτονται πρώτα να σπάσουν ένα ρόδι στην πόρτα τους και σαφώς στη συνέχεια να σφουγγαρίσουν, στη συνέχεια να ξεφλουδίσουν μια κρεμμύδα χωρίς να κλάψουν και μετά να τη φάνε και τέλος να περάσουν την πόρτα ξυπόλητοι με το δεξί, περπατώντας σε κάρβουνα, μέχρι το καθιστικό.

Οι υπόλοιποι του δείγματος απλώς δεν συμμετείχαν στην έρευνα, διότι οι απεσταλμένοι της υπηρεσίας μας δε φορούσαν ιατρικές μάσκες και φοβήθηκαν μην προσβληθούν από τον ιό Η1Ν1.

Με βάση τα ψυχολογικά προφίλ το σύνολο του δείγματος κατανεμήθηκε ως εξής:

63.333 διαγνώστηκαν αγοραφοβικοί με ροπή μανιοκατάθλιψης τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο και μειωμένη αντίσταση στους κουραμπιέδες.
34.432 ακολουθούν ήδη αγωγή με αγχολυτικά και βαρβιτουρικά χάπια.
9.871 έχουν ψυχαναγκαστικές τάσεις και πάσχουν από φοβία καταδίωξης δεδομένου ότι η έκρηξη του ροδιού αντιμετωπίζεται υποσυνείδητα ως τρομοκρατική επίθεση στην ιδιωτική τους περιουσία.
4.008 τρίζουν τα δόντια τους όταν κοιμούνται και έχουν συμμετάσχει σε τηλεοπτικό διαγωνισμό ανάδειξης ταλέντων.
82.210 πάσχουν από σύνδρομο νευρικής ανορεξίας και δεν ανοίγουν σε φέροντες ρόδια ή κρεμμύδια φοβούμενοι ότι θα πάρουν αντανακλαστικά θερμίδες.

Επίσης έγιναν και στατιστικές απεικονίσεις των αποτελεσμάτων σε μορφή ραβδογραμμάτων και πίτας (σχήμα γιορτινής βασιλόπιτας). Κερδισμένοι της έρευνας τέλος επειδή τους έπεσε το φλουρί της στατιστικής πίτας αναδεικνύονται όσοι κάνουν ποδαρικό μόνοι τους και στην προσπάθειά τους να βγουν και να μπουν στο σπίτι τους κλειδώνονται απ' έξω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου